ΦΥΛΑΧΤΑ ΞΟΡΚΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα μας,

στο κατάστημα , Αγίου Μελετίου 91, τηλ 210 8613027

Άρθρα σχετικά με τα προϊόντα μας

Σιγαλιών

Αρποκράτης, ο θεός της σιωπής!

Ένας Θεός Προστασίας και Σωτηρίας.


Ο Αρποκράτης είναι ένας Αιγυπτιακός  θεός, τον οποίο έχουν εμφανίσει σαν γυμνό αγόρι με το δείκτη του δεξιού χεριού στα χείλη του. Στην πραγματικότητα, είναι ο Ώρος σαν παιδί, γιος της Ίσιδος και του Οσίριδος.

Είναι ο πρώτος Φαραώ. Στις απεικονίσεις φαίνεται να κάθεται σε άνθος μπλε λωτού, κάτι που δηλώνει τον νεογέννητο ήλιο. Ο λωτός αντιπροσωπεύει το πρώτο πράγμα που προέκυψε από τα αρχέγονα νερά.
Στα φυλαχτά έχει εμφανιστεί εγχαραγμένος σε πολύτιμους λίθους με περίπλοκες μορφές, όπως φίδια, πουλιά, σκραβαίους, ουροβόρο όφι κλπ. Τα διάφορα φυλαχτά του Θεού είναι για να προστατεύσουν το σπίτι με εκείνους που ζουν σε αυτό, είτε για να προστατεύσουν τα άτομα που τα φορούν. Μερικές φορές το λουλούδι λωτού βρίσκεται σε ένα σκάφος, υπονοώντας το ηλιακό σκάφος. Είναι ο Ώρος σε παιδική ηλικία, το σύμβολο του ανατέλλοντος ή προς τα άνω ημισφαίριο τρεπομένου ήλιου.
Στον ελληνικό χώρο, ειδικά στη Δήλο, ο Αρποκράτης συνδέθηκε με τον Απόλλωνα ως παιδί και τον Ηρακλή ως παιδί.
Ο Πλούταρχος αναφέρει στο «περί  Ίσιδος και Οσίριδος» πως γεννήθηκε στη χειμερινή ισημερία, την έκτη του μηνός Φαωφί (αντίστοιχα με τον Οκτώβρη των Ρωμαίων) ανάμεσα στα πρώιμα πρώτα λουλούδια και βλαστούς, την εποχή που ανθίζει ο λωτός.
Ό Άρποκράτης είναι διά την ήσυχίαν του βίου ό,τι ό Ιπποκράτης διά την υγείαν του σώματος.  Τα φυλαχτά του Σιγαλιών, του Αρποκράτη, ήταν πολύ συνηθισμένα. Κατασκευαζόταν σε λίθους, σε επιφάνεια χαλκού και ορείχαλκου καθώς επίσης και αργύρου. Είναι ο Ωρος σαν παιδί για αυτό και η κύρια φύση των φυλαχτών του ήταν για προστασία από τα ισχυρά ξόρκια, αυτήν την προστασία που ήταν ισοδύναμη με την της Ίσιδος προς το γιο της. Ο Σιγαλιών είναι  ο νεογέννητος ήλιος, που ανεβαίνει κάθε πρωί. Οι  Έλληνες τον λατρεύουν ως θεό της σιωπής, των μυστικών και της εμπιστευτικότητας.  Οι Έλληνες τον έλεγαν Σιγαλιών. Η μορφή του θεωρείται αποτρεπτική των κακών, για αυτόν τον λόγο ήταν συνήθως τα φυλαχτά του.