ΦΥΛΑΧΤΑ ΞΟΡΚΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα μας,

στο κατάστημα , Αγίου Μελετίου 91, τηλ 210 8613027

Άρθρα σχετικά με τα προϊόντα μας

Λίγα λόγια για τους λίθους

Αχάτης

Δίνει δύναμη, κουράγιο, αγάπη, προστασία, ευτυχία. Βοηθά στην θεραπεία. Σε συνδυασμούς με κατάλληλους λίθους φέρνει ευημερία και γονιμότητα. Όλα τα είδη του αχάτη λειτουργούν εξισορροπητικά, αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και τη συνείδηση.

Ο πλανήτης που δεσπόζει του λίθου

είναι ο Ερμής.

Στις μαγικές χρήσεις χρησιμοποιείται για να αυξήσει τη σωματική ρώμη. Συχνά βοηθά τα ξόρκια για τον έρωτα και την αγάπη, στην προστασία από εχθρούς και άλλα πολλά. Παραδοσιακά, είναι ο βασικός λίθος στην αραβική μαγεία για πληθώρα φυλακτών και σφραγίδων.

Ο γαλάζιος Αχάτης φέρνει ευτυχία. Ο πράσινος Αχάτης δίνει υγεία, ευημερία. Ο Βρυώδης Αχάτης συνδέει κάποιον με τη φύση για αυτό και λέγεται το «φυλακτό του κηπουρού». Είναι βασικός στην θεραπευτική, φέρνει συναισθηματική ισορροπία, ενισχύει τις δράσεις και την ανάπτυξη. Ο Βρυώδης αχάτης δίνει φρέσκια ενέργεια στο σύστημα αναπαραγωγής και βοηθά θεραπευτικά στη μήτρα και τις φακίδες στο δέρμα. Ο Βρυώδης αχάτης είναι προστάτης της αύρας, εξουδετερώνει τους φόβους, ανοίγει το μυαλό στις σε νέες ιδέες, βοηθά στη δημιουργική απεικόνιση, αυξάνει την εμπιστοσύνη και τη δύναμη για την επιβίωση. Σαν ταλισμανικός λίθος συνδέει τους οδηγούς πνευμάτων, βοηθά να ανοίξουν οι επικοινωνίες με τις απαρατήρητες οντότητες. Αυτό το είδος αχάτη αντιστοιχεί στο Τσάκρα του Ιερού Οστού, του Ηλιακού και του Καρδιακού. Ο κόκκινος Αχάτης φέρνει αγάπη και ηρεμία. Ο Αχάτης της Μποτσουάνα ο "λίθος της αλλαγής" βοηθά σε κάθε μεταβολή της ζωής, είναι λίθος της άνεσης και της επιτυχημένης αντιμετώπισης της καθημερινότητας. Μια άλλη ιδιότητά του είναι η ανακούφιση από την κατάθλιψη ή και τη θλίψη. Επίσης, σαν ταλισμανικός λίθος είναι χρήσιμος στην υπερνίκηση των εθισμών και άλλων αυτοκαταστροφικών καταναγκαστικών συνηθειών συμπεριφοράς και οδηγεί με ασφάλεια στην επιτυχία και την ολοκλήρωση των στόχων. Αχάτης της φωτιάς θεωρείται πως έχει ειδικές μεταφυσικές ιδιότητες. Συμβολίζει το θάρρος, τη δύναμη και την προστασία. Είναι ένας λίθος ιδιαίτερα ωφέλιμος για εκείνους που αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές. Οι σοφοί λένε πως οι άνθρωποι που πάσχουν από ορισμένες φυσικές ασθένειες και ορμονικές διαταραχές, θα δουν μεγάλη ανακούφιση με τη χρήση αυτού του λίθου. Θεωρούν ακόμα, πως βοηθά στη θεραπεία ασθενειών των εντέρων, του κυκλοφορικού συστήματος και του λεμφικού συστήματος. Επίσης έχει μυστικιστικές ιδιότητες πολύ δυνατές και χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εργασίας με ξόρκια, για την ενίσχυση της επικοινωνίας με τα πνεύματα, για προφορικά τυπικά μαγείας, για δεσίματα και τυπικά που έχουν τάλισμαν. Ακόμα έχει την ικανότητα να σταματά το κουτσομπολιό, να ανακουφίζει το φόβο και να αποτρέπει οποιαδήποτε ζημιά. Ο αχάτης της φωτιάς βρίσκεται σε διάφορους χρωματισμούς.

Αμαζωνίτης

Ένας λίθος πολύ καλός για τα θέματα επικοινωνίας ανάμεσα σε άτομα που αγαπιούνται. Ειδικά σε έντονη κατάσταση που θα πρέπει να επιλυθεί μέσα από διάλογο.

Ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου και στο στοιχείο της Γης, επιδρά στο τσάκρα του λαιμού.

Αμέθυστος

Ο αμέθυστος καλείται "λίθος της ηρεμίας." Λέγεται πως βοηθά στη θεραπεία του αλκοολισμού, της καταναγκαστικής συμπεριφοράς και σε όλα τα είδη εθισμού. Ο αμέθυστος φέρνει σταθερότητα, ειρήνη, ηρεμία, ισορροπία, θάρρος και εσωτερική δύναμη. Στο πνευματικό επίπεδο βοηθά στο άνοιγμα της επικοινωνίας με τους αγγέλους, ενισχύει την τηλεπάθεια και όλες τις άλλες ψυχικές δυνατότητες.

Είναι άριστος σαν ταλισμανικός λίθος για εργασίες περισυλλογής, διαλογισμού ή προφητικού ονείρου. Ακόμα για τάλισμαν που σχετίζονται με την προώθηση της ευτυχίας, την βοήθεια των νομικών προβλημάτων και όλων των οικονομικών ζητημάτων, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην ευημερία και την αφθονία.

Στα συναισθηματικά μπορεί να βοηθήσει για να θεραπεύσει τις προσωπικές απώλειες και τη θλίψη, για να προωθήσει την ηρεμία, την ευτυχία και την ικανοποίηση, φέροντας συναισθηματική σταθερότητα και εσωτερική δύναμη.

Ο αμέθυστος συνδέεται με το Τσάκρα του Μετώπου και της Κορώνας, αλλά μπορεί επίσης να ανοίξει το Καρδιακό Τσάκρα. Είναι ο λίθος των γεννημένων στον Τοξότη μαζί με το Σάπφειρο και στον Υδροχόο.

Απατίτης

Προσέγγιση της προηγούμενης ζωής. Επικοινωνία. Διδασκαλία. Κλασσικός λίθος για την ανάπτυξη της ενόρασης, της μαντικής και του διαλογισμού.

Ακουαμαρίνα

Φέρνει θάρρος, γενναιότητα, κουράγιο. Προφυλάσσει την αύρα και σχετίζεται με τα Απόκρυφα. Έχει την ικανότητα να ηρεμεί τις νευρικές εντάσεις, να διώχνει τους φόβους και να ηρεμεί τις οικογενειακές σχέσεις.

Σαν ταλισμανικός λίθος είναι πλέον κατάλληλος για τους έγγαμους, για προστασία στα θαλάσσια ταξίδια και για τα ατυχήματα.

Αραγωνίτης

Προωθεί γρήγορη διανοητική ανάπτυξη και ενδυναμώνει σε περιόδους κούρασης και ευθυνών. Επιδρά θετικά στην υγεία.

Αβεντουρίνης

Ο Αβεντουρίνης λέγεται πως ωφελεί σε όλους τους τομείς της δημιουργικότητας και της φαντασίας, καθώς επίσης και της διανοητικής και πνευματικής σαφήνειας. Η Γνώση λέει ότι ενισχύει την ευημερία και φέρνει επιτυχία στη σταδιοδρομία, προάγει σε θέματα ηγεσίας και αρχηγίας. Είναι ένας ευγενής λίθος που δίνει μια αίσθηση ηρεμίας και ισορροπίας και ενισχύει την ευτυχία. Ο Αβεντουρίνης είναι μια πέτρα της ευημερίας, προωθεί τις ιδιότητες ηγεσίας και ενθαρρύνει την αποφασιστικότητα.

Σαν ταλισμανικός λίθος φέρνει τύχη, χρήματα και κέρδη από τυχερά παιχνίδια.

Ο πράσινος Αβεντουρίνης είναι ένας μυστικιστικός λίθος ευημερίας. Φέρνει φιλία στη ζωή, προστατεύει κάθε δράση. Η παράδοση λέει πως είναι ευεργετικός για το αίμα, το κυκλοφορικό σύστημα, τους πονοκέφαλους, τη γενική υγεία, και τις αναταραχές ύπνου.

Ο κίτρινος Αβεντουρίνης ενισχύει τη ροή της ενέργειας διαμέσου του σώματος. Είναι καλός στην ισορροπία της ενέργειας Ying και Yang και ταξινομείται συνήθως ως καλός λίθο τύχης. Ανυψώνει τα πνεύματα και φέρει τη γαλήνη και την ικανοποίηση. Ο κίτρινος Αβεντουρίνης σταθεροποιεί το μυαλό, υποκινεί την αντίληψη και ενθαρρύνει τον οίκτο.
Φυσικώς, προωθεί ένα συναίσθημα ευημερίας, ρυθμίζει την ανάπτυξη των νεαρών ατόμων και προστατεύει το καρδιακό Τσάκρα.
Ο Αβεντουρίνης επιτρέπει την εξισορρόπηση των αρσενικών και θηλυκών ενεργειών, τη βελτίωση της δημιουργικότητας αυτών, τη συμπλήρωση του κινήτρου στις δραστηριότητες, και την αύξηση του πνεύματος "εξερεύνησης".

Αζουρίτης

Βασικό αγαθό του λίθου είναι η κατανόηση του Εκφρασμένου Λόγου. Αυξάνει και εξυψώνει την ψυχική ικανότητα. Είναι ισχυρός λίθος θεραπείας, φέρνει βελτίωση στις ψυχικές δυνατότητες. Βοηθά στην κατανόηση του Παγκόσμιου Νόμου. Καλείται "λίθος του ουρανού." Βοηθά στην ανάπτυξη της ψυχικής συνειδητοποίησης, των ψυχικών δεξιοτήτων και των δυνατοτήτων, ενισχύει τη διαίσθηση. Είναι επίσης κατάλληλος για περισυλλογή, που επιτρέπει ένα βαθύ διαλογισμό. Ενισχύει την προφητεία και τη μαντική. Ο Αζουρίτης λέγεται πως βοηθά γενικά στην θεραπεία, στην αναχαίτιση του καρκίνου, στα ζητήματα της αρθρίτιδας και του συκωτιού, στα κοινά προβλήματα, στην κατάθλιψη, στα κολπικά και δερματικά προβλήματα. Ο Αζουρίτης συσχετίζεται περισσότερο με το Τρίτο Μάτι και μπορεί να το ισορροπήσει, να υποκινήσει και να εξουσιοδοτήσει.

Ταλισμανικά λειτουργεί στην ευθυγράμμιση όλων των Τσάκρας.

Καρνεόλιο

Λέγεται «Λίθος των Ευχών». Είναι ένας λίθος της δημιουργικότητας, της προσωπικότητας και του θάρρους. Όπως όλους τους αχάτες, έχει ενέργειες προστασίας. Μπορεί να βοηθήσει τη μνήμη, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης των προηγούμενων ζωών. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση του σωστού συντρόφου, να προστατεύσει από το θυμό, τη ζηλοτυπία και το φόβο. Φέρνει την καλή τύχη, αφαιρεί την θλίψης, βοηθά στη σταθεροποίηση. Καλείται μερικές φορές "λίθος του δράστη".

Το Καρνεόλιο συνδέεται με τα Τσάκρας της Ρίζας και του Ιερού Οστού.

Η παράδοση λέει πως έχει χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει τις ανοικτές πληγές, την αναζωογόνηση των ιστών και των κυττάρων, τους ρευματισμός, τις πέτρες στα νεφρά και άλλα προβλήματα νεφρών, τη χοληδόχο κύστη, τα κρυώματα, τις αλλεργίες γύρης και τη νευραλγία. Θερμαίνει και καθαρίζει το αίμα, τα νεφρά, τις συγκινήσεις, το πάθος, τη σεξουαλικότητα, τη φυσική ενέργεια, το αναπαραγωγικό σύστημα, τα έμμηνα, την αρθρίτιδα, το πάγκρεας.

Βρίσκεται σε ποικίλα χρώματα που κυμαίνονται από το κόκκινο ως το πορτοκάλι και σε μερικές περιπτώσεις, ακόμη και ως σκοτεινό καφετί.

Ταλισμανικά χρησιμοποιείται για την υγεία, τη ρώμη, την επίλυση των προσωπικών προβλημάτων και της σταδιοδρομίας.

Είναι ένας ιερός λίθος των Αιγυπτίων και των Θιβετιανών, αυτός ο ενεργητικός λίθος ενεργοποιεί τα χαμηλότερα Τσάκρας. Το αντίστοιχο τσάκρα του είναι το Ιερό Οστούν.

Είναι ο λίθος όσων γεννήθηκαν στην Παρθένο. Οι Ινδοί τον θεωρούν ως δευτερεύοντα για τον Κριό και το Σκορπιό. Οι Άραβες τον έχουν συνδέσει με το μήνα Ιούλιο. Είναι ένας ηλιακός λίθος και συνδεμένος με το στοιχείο του Πυρός.

Μάτι της Γάτας, Μάτι της Τίγρης, Μάτι του Ιέρακα

Το Μάτι της Γάτας ή το Μάτι της Τίγρης, είναι λίθοι για το μυαλό, όχι το σώμα, για αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθούν προσεκτικά

Το Μάτι της Τίγρης είναι ένας λίθος προστασίας που δίνει επίσης πολύ υποστήριξη και θεμελίωση. Ενισχύει την ακεραιότητα, τη θέληση, την πρακτικότητα και τη σωστή χρήση της δύναμης, ενισχύει την καλή τύχη, και φέρνει την ευημερία, συχνά υπό μορφή χρημάτων. Επίσης είναι ένας προστατευτικός λίθος για τα ταξίδια.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να δει κάποιος σαφώς χωρίς παραίσθηση. Φέρνει μια ειδική ώθηση στο Ηλιακό Πλέγμα και στην προσωπική δύναμή κάποιου. Αυτός ο λίθος προστατεύει αυτόν που τον φορά από όλους τους τύπους των μυστηριωδών κινδύνων και ασθενειών.

Είναι ο λίθος των ζωδίων : Υδροχόος, Ιχθείς, Δίδυμοι, Αιγόκερως, με πλανήτη τον Ερμή και στοιχείο τον Αέρα. Ειδικός λίθος για τους γεννημένους τον Νοέμβριο. Λειτουργεί επί του τσάκρα της κεφαλής.

Ταλισμανικά θεωρείται ισχυρό φυλακτό. Οι Αιγύπτιοι χάρασσαν πάνω του εικόνες Θεών, για να αντιπροσωπεύσουν το θείο όραμα. Είναι ο κατ’ εξοχήν λίθος για τάλισμαν πλούτου, χρημάτων και τύχης.
θεραπευτικά, είναι κατευναστικός για τη συναισθηματική αναταραχή. Βοήθα για να δεις τα πράγματα με καλύτερη θέαση. Είναι αισιόδοξο! Προωθεί επίσης το θάρρος και τη δύναμη. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τις ασθένειες του ματιού.

Υπάρχει σε διάφορους χρωματισμούς.

Μπλε Μάτι Της Τίγρης λέγεται και Μάτι του Γερακιού:

Μια λίθος δύναμης ανάδυσης για το Τσάκρα της Βάσης. Θα βοηθήσει πολύ έναν για να κερδίσει την προοπτική στα ζητήματα ή τις καταστάσεις στην καθημερινή ζωή. Διευκολύνει στην κατανόηση για το πώς ο κόσμος λειτουργεί. Φέρνει μια βαθιά ειρήνη και θεραπεύει με φυσικές πραγματικότητες.
Το Μάτι της Γάτας σε αφήνει να δεις όλα. Χρησιμοποίησε το Μάτι της Γάτας για τη διορατικότητα και μπορεί να γίνεις ένα πολύ τυχερό πρόσωπο. Όταν χρησιμοποιείται σε κόσμημα μπορεί να φέρει καλή τύχη και προστασία από το κακό μάτι στον κομιστή. Αυτό που είναι γνωστό επίσης, είναι πως φέρνει σαφή σκέψη και διορατικότητα. Ταλισμανικά είναι ιδανικός λίθος για ότι αφορά την αγάπη και τον έρωτα.

Υπάρχει σε διάφορους χρωματισμούς.

Χρυσοπράσιο

Ανήκει στο στοιχείο της Γης, ο πλανήτης του είναι η Αφροδίτη, ο Ερμής και η Σελήνη, ζώδιο Δίδυμοι, λειτουργεί για τα τσάκρας 3ο Μάτι και Κεφαλής. Πλανήτες: Αφροδίτη, Ερμής, Σελήνη Ενέργειες: Προστασία, θεραπεία Τσάκρα: 4ο Τσάκρα - Καρδιάς

Το Χρυσοπράσιο είναι ένας πράσινος Χαλκηδόνιος από την Αυστραλία. Το Χρυσοπράσιο ισορροπεί την ενέργεια του yin και yang. Το Χρυσοπράσιο είναι ένας λίθος καρδιάς που καθαρίζει και ξαναγεμίζει. Έχει μια ευγενή ποιότητας υποστήριξης που φέρνει την θεραπευτική βάση στο σώμα. Εργάζεσαι με το λίθο αυτόν για να υποκινήσεις την αυθεντικότητα, τη δημιουργικότητα, την πίστη, και την επιείκεια.

Ταλισμανικά χρησιμοποιείται για θέματα τύχης, επιτυχίας, φιλίας και πλουτισμού.

Οι ενέργειές του αφορούν αμεσότερα το Ηλιακό Πλέγμα (του οποίου τα χρώματα είναι κίτρινα και κιτρινοπράσινα). Όταν τοποθετείται εκεί κατά τη διάρκεια του διαλογισμού ή και της εξισορρόπησης του Τσάκρα, βοηθά να απελευθερώσει τη συναισθηματική ένταση και την πίεση που κατοικούν στο φυσικό σώμα.

Πολλοί πνευματικά προσανατολισμένοι άνθρωποι θεωρούν ότι οι αυξανόμενες πνευματικές ενέργειες διατίθενται με το Χρυσοπράσιο που βοηθά στην απορρόφηση ειρηνικά όλων των ενεργειών για να τις μετασχηματίσει στην καθημερινή ζωή.

Το Χρυσοπράσιο βοηθά στο να γίνει συνειδητό ότι ήταν ασυνείδητο. Ενισχύει τις εργασίες της διόρασης και της υψηλότερης συνείδησης. Ενθαρρύνει την ελπίδα και τη χαρά, βοηθά στη σαφήνεια των προβλημάτων και έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για την ανησυχία.

Το Χρυσοπράσιο λέγεται ότι είναι ο αγαπημένος πολύτιμος λίθος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κιτρίνης

Φέρνει χρήματα. Φέρνει ευτυχία και γέλιο. Ο κιτρίνης είναι γνωστός ως λίθος "επιτυχίας" επειδή λέγεται πως προωθεί την επιτυχία και την αφθονία, ειδικά στην επιχείρηση και το εμπόριο. Η Γνώση επίσης λέει ότι ενισχύει τη διανοητική σαφήνεια, εμπιστοσύνη, ευτυχία και την επιθυμία δύναμης. Ο κιτρίνης φέρνει την καλή τύχη, μερικές φορές με πολύ απροσδόκητους τρόπους. Είναι επίσης καλός λίθος για προστασία σύμφωνα με τη θεραπευτική γνώση των κρυστάλλων. Πιστεύεται πως ανακουφίζει την και ελαττώνει την παράλογη διάθεση. Συνδέεται με το Ηλιακό Πλέγμα.

Σαν ταλισμανικός λίθος φέρνει πλούτο, επιτυχία και αφθονία. Προωθεί την επιτυχία, την ευημερία, και την αφθονία, ιδιαίτερα την επιτυχία στις επιχειρήσεις, στην εργασία στα οικονομικά.

Απελευθερώνει τις αρνητικές ενέργειες όλων των ειδών. Επίσης δεν απορροφά οποιεσδήποτε αρνητικές ενέργειες από το περιβάλλον του και έτσι δεν χρειάζεται ποτέ το ενεργειακό καθάρισμα. Ο κιτρίνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες από το περιβάλλον. Τα οικογενειακά ζητήματα που προκαλούνται από τις αρνητικές ενέργειες μπορούν επίσης να επιλυθούν και να καθαριστούν με κιτρίνη. Δεδομένου ότι αποβάλλει τις αρνητικές ενέργειες, βοηθά στην παραγωγή σταθερότητας σε όλες τις περιοχές και είναι καλός για γενική προστασία.

Καθαρίζει την αύρα από τις αρνητικές ενέργειες και επιρροές. Είναι επίσης πολύ χρήσιμος για την περισυλλογή και το διαλογισμό. Στην υγεία, είναι ευεργετικός για την πέψη, το στομάχι, αποβάλλει τους εφιάλτες και άλλες διαταραχές ύπνου, για το θυρεοειδή, τη γενική υγεία, την καρδιά, τους νεφρούς, το συκώτι, τους μύες, τη σωματική δύναμη, το ενδοκρινές σύστημα, το κυκλοφορικό σύστημα, την αναγέννηση των ιστών, το ουρικό σύστημα, το ανοσοποιητικό σύστημα, τη μυαλγία. Είναι επίσης καλός για την αφαίρεση των τοξινών, και την υπερνίκηση των εθισμών.

Συνδέεται με τον Τοξότη και τους Ιχθύες, τον Δία και το στοιχείο της Γης. Είναι ο λίθος του μήνα Νοεμβρίου και σε όσους έχουν γεννηθεί στην Παρθένο.

Κοράλλι

Το λευκό κοράλλι συνδέεται με την ισορροπία, την ηρεμία, την προστασία, την ισορροπημένη συναισθηματικότητα. Το ροζ κοράλλι είναι συνδέεται με την άδολη αγάπη, τη φιλία. Το κόκκινο κοράλλι βοηθά στη δημιουργικότητα, στο πάθος, στην αισιοδοξία. Το μαύρο κοράλλι φέρνει γαλήνη και ειρήνη και απορροφά την αρνητική ενέργεια.

Γενικά το κοράλλι βοηθά πολύ στην υγεία, ειδικά στα παιδιά που τα προστατεύει από τις αρνητικές ενέργειες. Παρέχει ισορροπία στη λειτουργία του σώματος.

Σαν ταλισμανικός λίθος προστατεύει από κάθε φθορά και κίνδυνο, αποκαθιστά την υγεία και την ευεξία. Ακόμα, για αγάπη, για γάμο και ευτυχισμένο έγγαμο βίο.

Το κοράλλι, θεωρεί η παράδοση πως είναι ιδανικό για να κατευνάσει τις έντονες καταστάσεις, να διώξει την ανοησία, να ανατρέψει τις μαγείες, να εξουδετερώσει το δηλητήριο. Προστατεύει από ξόρκια, κατάθλιψη, φόβο, ληστές, τρόμο, ξόρκια, δηλητήριο, επιθέσεις από το διάβολο.

Σμαράγδι

Προωθεί τη δημιουργικότητα, υποκινεί την αντίληψη και τη διορατικότητα, και ενισχύει τη μνήμη. Ευεργετική επίδραση στα μάτια. Επίσης ένα άριστο συντηρητικό ενάντια στο μαρασμό, σταματά τη δυσεντερία και θεραπεύει τα δαγκώματα από δηλητηριώδη ζώα. Αφαιρεί το θυμό, την τρέλα, τους ανόητους φόβους. Ενισχύει τη φιλία και τη σταθερότητα του μυαλού, παρηγορεί και σώζει, αυξάνει τον πλούτο, στέλνει τα κακά στο διάστημα, συντηρεί την αγνότητα των γυναικών. Αλλάζει χρώμα όταν ο εραστής σου είναι άπιστος ή κάποιος έχει ψεύτικες μαρτυρίες.

Σαν ταλισμανικός λίθος διώχνει μακριά τους ανόητους φόβους, την τρέλα και το θυμό, ενισχύει τη μνήμη, προλαμβάνει την επιπολαιότητα.

Αιματίτης

Λογική, μυαλό, μνήμη. Αντοχή, σθένος, υπομονή. Αύξηση της μνήμης.

Ο αιματίτης είναι γνωστός ως "λίθος για το μυαλό". Φέρνει διανοητική οργάνωση και είναι πολύ καλός για τη θεμελίωση και την ηρεμία. Βοηθά στην αρχική σκέψη, τη λογική σκέψη, και τα μαθηματικά. Μειώνει την αρνητικότητα και μπορεί να βοηθήσει να ισορροπήσει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα, όλα μαζί. Φυσικά έχει χρησιμοποιηθεί για να κρατήσει το σώμα δροσερό, για να μειώσει τις αναταραχές αίματος, τα νευρικά προβλήματα και την αϋπνία, καθώς επίσης και να ευθυγραμμίσει τη σπονδυλική στήλη και να επιδιορθώσει τα σπασμένα οστά.

Ο αιματίτης είναι καλός να στηρίξει την υπερβολική ενέργεια και τη δράση ως σταθεροποιητική δύναμη. Ο σίδηρος σε αυτό το μετάλλευμα έχει μια ισχυρή επίδραση στο αίμα και υποστηρίζει τη κάθαρση του αίματος και της λειτουργίας των νεφρών. Ο αιματίτης βοηθά υποστηρίζοντας το χαμηλό αυτοσεβασμό. Λέγεται πως βοηθά επίσης, την αναγέννηση του ιστού. Αυξάνει επίσης την αντίσταση στην πίεση και ενισχύει τον προσωπικό μαγνητισμό, την αισιοδοξία, και το θάρρος.

Οι Αιγύπτιοι τον εκτιμούσαν ως θεραπευτικό για την υστερία. Λόγω της ένωσής του με τον Άρη, θεωρήθηκε επίσης ανεκτίμητης βοήθειας στους πολεμιστές που έτριβαν τα σώματά τους με αυτόν.

Ο αιματίτης συνδέεται με το Τσάκρα της Ρίζας. Συνδέεται με τον Αιγόκερω, τον Κριό και τον Υδροχόο, όλα τα ζώδια των οποίων υποτιθέμενες προσωπικότητες χρειάζονται έναν καλό, ήρεμο και για στήριξη λίθο. Ο Κρόνος κυβερνά το λίθο, αν και πολλοί θεωρούν πως είναι μαζί και ο Άρης.

Σαν ταλισμανικός λίθος μπορεί να μετασχηματίσει ή να απορροφήσει την αρνητικότητα ή το κακό, καθότι είναι ένας λίθος που καθαρίζει την αρνητικότητα. Επίσης, καθότι είναι ο λίθος των δικηγόρων φέρνοντας θετικές κρίσεις σε νομικά θέματα, γίνεται ένας ισχυρός ταλισμανικός λίθος για όλες τις νομικές υποθέσεις.

Χαουλίτης ή Χολήτης ή Μαγνησίτης

Προάγει δυναμικές ιδέες. Απομακρύνει και εξαφανίζει την αυτοαπάτη, το δόλο, την κοροϊδία

Ο μαγνησίτης είναι ένας σημαντικός λίθος που φέρνει μια βαθιά αίσθηση χαλάρωσης, αναπτύσσει τις συναισθηματικές σχέσεις, ενθαρρύνει και βοηθά στις καθημερινές δραστηριότητες. Είναι ένας βασικός λίθος που δρα στο καρδιακό πλέγμα χωρίς αυτό να στενεύει τα όρια της δράσης του που φθάνει σε όλα τα τσάκρας. Ωστόσο, είναι παραδοσιακά ο λίθος που συνδέεται με το άνοιγμα του τσάκρα του στέμματος και διευρύνει το τρίτο μάτι. Λέγεται πως με την τοποθέτηση του λίθου στο τρίτο μάτι, μπορείτε να βελτιώσετε τις απεικονίσεις σας, να έλθουν νέα οράματα και να ενισχυθούν οι ψυχικές ικανότητες σας. Στα θέματα της υγείας βοηθάει με τις ημικρανίες, στις παθήσεις του στομάχου, στους πόνους της πλάτης, στις κράμπες και τη ναυτία. Μπορεί να διώξει μακριά τους φόβους και να τονώσει την υπομονή. Βοηθά να έρχονται στην επιφάνεια τα βαθιά συναισθήματα παρέχοντας το μεγάλο προσόν της αυτογνωσίας, ώστε να έχει καθένας μια θετική στάση και προσέγγιση στη ζωή.

Παρέχει άμεση γνώση, συνειδητοποίηση, πληροφόρηση από τις υψηλότερες σφαίρες. Έτσι, βοηθά να χαλαρώνουμε διαλύοντας τα καθημερινά μπλοκαρίσματα, τη θλίψη και τις αντιστάσεις για πρόοδο που είναι βαθιά μέσα σας.

Επίσης, ενισχύει τη δημιουργικότητα. Μειώνει μια υπερβολική επικίνδυνη στάση της λογικής, τον εγωισμό, το άγχος, τον πόνο. Βοηθά τα οστά, τα δόντια, τα επίπεδα Ασβεστίου και τις κράμπες της κνήμης.

Σαν ταλισμαντικός λίθος ισορροπεί και εξομαλύνει κατηφείς ταλαντεύσεις και φέρνει εσωτερική ειρήνη. Είναι ιδανικός στην εξισορρόπηση των τσάκρας.

Ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων και επιδρά στο 7ο Τσάκρα της Κορώνας.

Νεφρίτης

Εργάζεται με τα όνειρα και τον πνευματικό κόσμο. Φέρνει εμπιστοσύνη, πεποίθηση και θάρρος στον εαυτό. Έχει ποικιλία χρωμάτων, αν και πιο γνωστό είναι το πράσινο χρώμα.

Όλοι οι τύποι νεφρίτη αναδεικνύουν τη μακροζωία, τη γονιμότητα, τη γαλήνη, τη σοφία, την πρακτικότητα, την ηρεμία, την ισορροπία, την ειρήνη, την αρμονία, τη μετριοπάθεια, την προοπτική, τη σταθερότητα. Ο νεφρίτης ζωντανεύει τα όνειρα και ενεργοποιεί την ώθηση πράξεων.

Λέγεται πως βοηθά και προστατεύει τα νεφρά, την καρδιά, το λάρυγγα, το συκώτι, τη σπλήνα, το θύμο αδένα, το θυρεοειδή και ενισχύει το σώμα. Προσθέτει επίσης μακροζωία. Ο Νεφρίτης είναι γνωστός ως σύμβολο της αγάπης και της αρετής.

Ο Νεφρίτης ενθαρρύνει την πρακτικότητα, τη φρόνηση, τη διανοητική ειρήνη και την ανοχή των άλλων. Μπορεί κατά τη διάρκεια περιόδων πίεσης, να μειώσει τους φόβους, απομακρύνει τις αρνητικές σκέψεις και αυξάνει την ικανότητα ενός προσώπου στο δόσιμο και στη λήψη της αγάπης.

Οι πνευματικοί θεραπευτές αποδίδουν διαφορετικές δυνατότητες σε κάθε χρώμα νεφρίτη. Συστήνουν τον μπλε για την ενίσχυση στην περισυλλογή, τον καφετί κατά είσοδο μιας νέας φάσης στη ζωή, τον πράσινο για τη διαχείριση των εμπαθών συναισθημάτων, τον ιώδη για την επανόρθωση μιας πληγωμένης καρδιάς, τον κόκκινο για την παραγωγή συναισθηματικής ενέργειας, τον άσπρο για την επίλυση προβλήματος, τον κίτρινο για τους ανθρώπους με λίγη ενέργεια.

Ο Νεφρίτης είναι ο μυστικός λίθος για το μήνα Μάρτιο και προσωπικός λίθος για όσους γεννήθηκαν στο ζώδιο της Παρθένου. Επιδρά στο τσάκρα της κεφαλής, ανήκει στο στοιχείο της Γης.

Ίασπις

Κατάλληλος για αστρική εργασία, για προστασία, για αποδοχή ευθύνης και καθήκοντος. Είναι πολύ ισχυρός για να ενισχύει και δυναμώνει το θάρρος και τη δύναμη της θέλησης.
Σαν ταλισμανικός λίθος πρέπει να φοριέται στον λαιμό και γύρω από την μέση.

Υπάρχουν διάφορες μορφές ίασπι. Ο ριγέ πράσινος ίασπις έχει μια σπάνια και μοναδική ιδιότητα: σταματά την αποτυχία. Βοηθά στη δράση και την επίτευξη των στόχων. Προφυλάσσει από κάθε κίνδυνο και προάγει το βιοτικό πεδίο.

Ο Ίασπις Ωκεανού προβάλλει πολύ βαθιές κατευθύνσεις. Οδηγεί τα συναισθήματα. Είναι για ηρεμία στα συναισθηματικά προβλήματα, στην ανακούφιση του Ηλιακού πλέγματος καθότι απελευθερώνει τα συναισθηματικά τραύματα και των παρεμποδίσεις. Τα παραδοσιακά χρώματά του είναι κιτρινοπράσινα και ροζ-πορτοκαλί.

Ο κίτρινος ίασπις είναι γνωστός από την αρχαιότητα, στην Ινδία, την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Ο Ίασπις είναι ένας από τους λίθους για όσους γεννήθηκαν στην Παρθένο. Είναι ο μυστικός λίθος για τον Οκτώβριο. Ανήκει στο ζώδιο του Κριού, στον πλανήτη Ήλιο. Άλλοι λένε πως τα ζώδια είναι ο Κριός, ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Ζυγός.

Σαν ταλισμανικός λίθος είναι ίσως ο πιο κατάλληλος για τα άτομα του Υδροχόου.

Λαζουρίτης ή Λαζούλιος

Ο Λαζουρίτης φέρνει αξιοπιστία, ειλικρίνεια, εσωτερική δύναμη, διαίσθηση, αρρενωπότητα και εκδήλωση. Ενισχύει το μυαλό και το σώμα καθώς επίσης και την επεκτεινόμενη πνευματική εξέλιξη συνειδητοποίησης. Μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση της καθημερινής ζωής και να φέρει σε επαφή πνευματικούς φύλακες. Βοηθά επίσης να χτιστεί η αυτοπεποίθηση και είναι ένας λίθος, παραδοσιακά για τα αξιώματα, τη βασιλεία. Φέρνει την πνευματική αγάπη και είναι επίσης γνωστός για την ενίσχυση της αγάπης και της πίστης μέσα στο γάμο. Συνδέεται με τα Τσάκρας του Λαιμού και του Μετώπου και μπορεί να βοηθήσει κάποιον α πει ακριβώς το σωστό πράγμα, ως από μαγείας.

Σαν ταλισμανικός λίθος είναι κατάλληλος για προστασία, ψυχικές επιθέσεις, αύξηση της ικανότητας της ενόρασης και της κατανόησης της Γνώσης.

Μαλαχίτης

Ο μαλαχίτης είναι ο λίθος του μετασχηματισμού και μεταβολής και βοηθά στην αλλαγή και την πνευματική εξέλιξη. Μπορεί να καθαρίσει και να ενεργοποιήσει όλα τα Τσάκρας, καθώς επίσης και να τα ισορροπήσει. Είναι μια πέτρα που γεφυρώνει την ενέργεια των Τσάκρας της καρδιάς και της ρίζας. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για και το καρδιακό Τσάκρα. Υπό αυτήν τη μορφή, βοηθά στην ισορροπία της αγνής αγάπης, ρωμανικής, και στην ευημερία κάποιου.

Σαν ταλισμανικός λίθος είναι κατάλληλος για την προσέλκυση της καλής μοίρας και ευημερίας και αφθονίας. Επίσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για γενική προστασία, προστασία από το κακό, προστασία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού και προστασία για τα παιδιά.

Η παράδοση τον θεωρεί πολύ δυνατό για την προστασία μακρινών ταξιδιών, για αυτοκαταστροφικές τάσεις από συναισθηματική αιτία, για να ενισχύσει τη συναισθηματική σταθερότητα και την ισορροπία γενικά.

Σεληνόλιθος ή φεγγαρόπετρα

Ονομάζεται «Αρχόντισσα των Ουρανών». Τα κύρια στοιχεία του είναι αλτρουϊσμός, τύχη, αγάπη, ελπίδα. Ενισχύει στο να έλθουν εμπρός μνήμες των προηγούμενων ζωών.

Σαν ταλισμανικός λίθος είναι καλός για να προσελκύσει καλή τύχη.

Προωθεί την ανιδιοτέλεια. Ανοίγει την καρδιά στην ανθρωπιστική αγάπη και ελπίδα. Είναι καλό για προστασία κατά τη μετακίνηση σε νερό. Δίνει σαφήνεια στην πνευματική κατανόηση. Σημαντική βοήθεια για τα προέμμηνα και την εξισορρόπηση στο αναπαραγωγικό σύστημα. Χρησιμοποιείται στη διευκόλυνση του τοκετού. Ηρεμεί τα αποτελέσματα των συγκινήσεων. Διευκολύνει τον πόνο των εμμήνων, ανακουφίζει πολλές αποσυνθέσεις του δέρματος, των μαλλιών, των ματιών, και των ρευστών του σώματος.

Όνυχας 

Ο όνυχας συνδέεται πρώτιστα με το Τσάκρα της Ρίζας. Βοηθά στις προκλήσεις στη ζωή, ειδικά εκείνες που προκαλούνται από μια διαρροή ενέργειας. Αποτρέπει την εξάντληση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία από τέτοια. Βοηθά επίσης στην θεμελίωση και έλεγχο ή στην εξάλειψη των υπερβολικών ή ανεπιθύμητων ενεργειών. Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία τραυμάτων, τον τοκετό και για να αυξήσει τη δύναμη και τον αυτοέλεγχο.

Ο μαύρος και ο κόκκινος όνυχας συνδέονται με το Τσάκρα της Ρίζας. Ο άσπρος όνυχας συνδέεται με τη Βάση και την Κορώνα και ισορροπεί την ενέργεια σε όλο το σύστημα των Τσάκρα. Πράσινος Όνυχας με το τσάκρα της Καρδιάς, ο κίτρινος Όνυχας με το Ηλιακό Πλέγμα, ο μπλε Όνυχας με το τσάκρα του λαιμού.

Ο Όνυχας είναι ένας μυστικός λίθος για το μήνα Δεκέμβριο. Είναι επίσης ο λίθος για όσους γεννήθηκαν στο ζώδιο του Λέοντα, δεσπόζει πάνω του ο Ήλιος.

Ιδανικός λίθος για τάλισμαν για όσους γεννήθηκαν στο ζώδιο του Αιγόκερω

Είναι ένας μαύρος Χακληδόνιος που χρωματίζεται από τις αποθηκεύσεις άνθρακα και σιδήρου. Διασώζει ενάντια στα δαγκώματα των φιδιών και των δηλητηριωδών εντόμων. Βοηθά να έλθει η συζυγική ευτυχία. Όταν ορισμένα πρόσωπα το φορούν, μπορεί να δουν φοβερές μορφές στον ύπνο, οι οποίες θα δώσουν πληροφορίες για το μέλλον. Στηρίζει την πνευματική ενέργεια στο φυσικό πεδίο. Προτρέπει από φιλονικίες και διαφωνίες.

Ο μύθος λέει πως όταν η θεά Αφροδίτη στηριζόταν στις όχθες του Ινδού ποταμού, αποκοιμήθηκε. Ο Έρως χρησιμοποιεί τα μαγεμένα βέλη του για να της κάνει ένα ωραίο μανικιούρ. Ότι έπεσε από τα νύχια της μέσα τα νερά του ιερού ποταμού, μεταμορφώθηκε σε όνυχα. Είναι μια προστατευτική πέτρα που φοριέται όταν αντιμετωπίζομε αντιπάλους. Φοριέται για προφύλαξη ενάντια της μαγείας, για τη γλωσσοφαγιά και το κακό μάτι.

Οψιδιανός ή οψιανός

Ο Οψιανός βρίσκεται σε ηφαιστιογενείς περιοχές, όπου υπάρχουν πολύ γρήγορα ψυχωμένες πυριτικές ουσίες πλούσια όξινη λάβα. Χρησιμοποιείται σαν βοήθημα στις μαγικές ενέργειες. Ζωηρεύει και εκτείνει την συνείδηση και την επίγνωση. Λίθος μαντικής. Απορροφά και φυλακίζει αρνητικές ενέργειες. Χρησιμοποιείται σε γοητείες για πνευματική συνειδητοποίηση και σε διαλογισμό για συνειδητοποίηση λανθασμένων πράξεων και ισορροπίας πραγμάτων.

Οψιδιανός χιόνιι είναι ένας λίθος που χρησιμοποιείται συχνά ως ενίσχυση για τις μαγικές ενέργειες. Λειτουργεί στο να ζωντανέψει και να επεκτείνει τη συνείδηση. Μας κρατά σε ισορροπία σε περιόδους αλλαγών. Διόραση. Υγιής ισορροπία.

Πνευματικές δυνάμεις: Φέρνει την αγνότητα και την ισορροπία. Ανοίγει τη σαφήνεια για τις ανεπιθύμητες περιστάσεις.

Θεραπευτικές ιδιότητες: Εργασίες για τον καθαρισμό των φλεβών και των ματιών. Ηρεμία και ανακούφιση.

Καθώς η λάβα ψύχεται γρήγορα, δημιουργείται ο μαύρος Οψιδιανός, που φέρνει αγνότητα, μεταμόρφωση, εσωτερική ανάπτυξη, ολοκλήρωση, εκδήλωση, περισυλλογή, πρακτικότητα, ψυχικές ικανότητες και ορθή χρήση της εσωτερικής δύναμης. Απορροφά το σκοτάδι και το μετατρέπει σε άσπρο φως. Φιλία. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατ' άσχημο τρόπο. Επιδρά στο Τσάκρα της Ρίζας. Φέρνει το φωτισμό του υψηλότερου Τσάκρα στα χαμηλότερα. Καθαρίζει και ανεβάζει, αλλάζει το φόβο σε ευελιξία.

Ο πράσινος Οψιδιανός θεραπεύει τα σπασμένα κρύσταλλα και τα γομώνει.

Ο ραβδωτός Οψιδιανός δίνει αντικειμενικότητα, στήριξη. Προστασία, θεμελίωση, μαντική, ειρήνη. Απορροφά και διαλύει το θυμό, την κριτική, το φόβο, κ.λπ. έτσι είναι προστατευτικός.

Οψιδιανός Ουράνιο Τόξο έχει χρώματα που κυμαίνονται από την πορφύρα, ως το μπλε, ως τις πράσινες και ακόμη και μερικές πορτοκαλί ζώνες χρώματος. Είναι ένας άριστος θεμελιωτικός λίθος και παρέχει μια σύνδεση από τη βάση της σπονδυλικής στήλης στην καρδιά της γης. Είναι ένας προστατευτικός λίθος που κρατά κάποιον ασφαλή από συναισθηματική και φυσική ζημιά. Παρέχει μια ασπίδα για την αρνητικότητα. Κρατώντας οψιδιανό ουράνιο τόξο θα διασκορπίσει τις άστοργες σκέψεις που προκύπτουν από εσωτερικά ή που κατευθύνονται προς εμάς. Φέρνει το φως και την αγάπη στη ζωή μας. Χρησιμοποιείται για θέματα αγάπης, σχέσεων, συνολικής ανάπτυξης των αιθερικών μορφών και των φυσικών μορφών. Είναι λίθος ευχαρίστησης που φέρνει την ικανοποίηση στη ζωή μας. Τα χρώματά του είναι μαύρο, μπλε, μαόνι, χρυσαφί, πολύχρωμο κλπ

Ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού και στο στοιχείο της φωτιάς.

Χαλαζίας

Ο χαλαζίας είναι μια πέτρα δύναμης που εναρμονίζει και ισορροπεί. Ενισχύει την ενέργεια και τις σκέψεις, και καθαρίζει το πνευματικό, διανοητικό και φυσικό πεδίο. Ιστορικά αυτό το κρύσταλλο έχει χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπίσει τη μαύρη μαγεία, για να εκτελέσει διαγνωστική θεραπεία και για την επικοινωνία με τα πνεύματα και άλλους κόσμους.

Ο διαυγής χαλαζίας, σε αντιδιαστολή με τον έγχρωμο χαλαζία, συνδέεται με το Τσάκρα της Κορώνας, αλλά και εργάζεται καλά σε όλα τα Τσάκρας. Κάποιες από τις ιδιότητές του είναι: μαντική, ψυχικές δυνάμεις, ρώμη, εσωτερική σοφία, φρόνηση, ορθή κρίση. Αυξάνει, επεκτείνει την ενέργεια. Δίνει διαύγεια και σαφήνεια. Είναι η Μητέρα όλων των λίθων.

Ο χαλαζίας είναι μια πέτρα δύναμης. Έχει κληθεί "Παγκόσμιο Κρύσταλλο". Ο χαλαζίας ενισχύει την ενέργεια διαμέσου της απορρόφησης, αποθήκευσης, ενίσχυσης, εξισορρόπησης, εστίασης και διαβίβασης. Διοχετεύει την παγκόσμιο ενέργεια. Ο χαλαζίας ενισχύει επίσης τις σκέψεις, δεδομένου ότι είναι μια μορφή ενέργειας. Επειδή κατευθύνει και ενισχύει την ενέργεια, είναι εξαιρετικά ευεργετικός για την επίδειξη, τη θεραπεία, την περισυλλογή, την προστασία.

Στο ψυχολογικό, ο χαλαζίας είναι ένας ισχυρός λίθος. Χρησιμοποιείται για την προστασία επειδή αντιμετωπίζει τη μαύρη μαγεία και προστατεύει από την αρνητική ενέργεια. Είναι πολύ χρήσιμος στο Τρίτο Μάτι για τη σαφήνεια του ψυχικού οράματος, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επικοινωνήσει κάποιος με τα πνεύματα και άλλους κόσμους. Δίνει πρόσβαση στην αρχαία φρόνηση και να την φέρει στο παρόν. Θεραπευτικά, βελτιώνει επίσης τη διανοητική και φυσική ενέργεια, τη δύναμη, και τη σωματική δύναμη.

Συνδέεται με το Τσάκρα της Κορώνας, αλλά και εργάζεται αποτελεσματικά στην ισορροπία και ενεργοποίηση όλων.

Σαν ταλισμανικός λίθος φέρνει πλούτο, επιτυχία, προστασία. Έχει την ικανότητα να απορροφά και να φυλακίζει αρνητικές ενέργειες.

Ο κυανός χαλαζίας ενισχύει τις οργανωτικά τις δυνατότητες, την αυτοπειθαρχία και τη μεθοδικότητα. Βοηθά στην εξισορρόπηση του Τσάκρα του Λαιμού και ενισχύει την επικοινωνία μεταξύ των χαμηλότερων Τσάκρας και των υψηλότερων. Μειώνει ιδιαίτερα τις δυσκολίες του διεσπαρμένου μυαλού και της αποδιοργάνωσης. Επιπλέον, ενθαρρύνει κάποιον να δει και να δεχτεί την πραγματικότητα, και να αντιδράσει με έναν έξυπνο τρόπο υπέρ κάποιου.

Ο Ροζ χαλαζίας (Ροδόχρωμος χαλαζίας) είναι ο λίθος της απεριόριστης αγάπης. Ανοίγει το καρδιακό Τσάκρα σε όλες τις μορφές αγάπης: της αγάπης του εαυτού, της οικογενειακής αγάπης, της πλατωνικής αγάπης και της ρομαντικής αγάπης. Έχει άριστες ενέργειες προστασίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Η ανυψωμένη ενέργεια του χαλαζία δίνει στο ροζ χαλαζία μια ιδιοκτησία στην ενίσχυση της αγάπης ουσιαστικά σε οποιαδήποτε κατάσταση. Φέρνει επίσης καλοσύνη, συγχώρεση και ανοχή. Ο Ροζ χαλαζίας λέγεται επίσης πως είναι χρήσιμος στην απώλεια βάρους. Συνδέεται με το καρδιακό Τσάκρα. Ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού και στον πλανήτη Αφροδίτη. Το στοιχείο του είναι ο Αέρας.

Σαν ταλισμανικός λίθος θεωρείται ο πλέον κατάλληλος για θέματα αγάπης και συντροφικότητας. Φέρνει αρμονία στον έρωτα, τις φιλικές σχέσεις και βοηθά την φιλότητα με τον εαυτό μας.

Γαλακτώδης χαλαζίας. Φέρνει ηρεμία και εξισορρόπηση στα συναισθήματα. Πλανήτης του η Σελήνη.

Χαλαζίας Κίτρινος. Βοηθά στην αυτοπεποίθηση και την γαλήνη. Πλανήτης του ο Ήλιος

Χαλαζίας Ρουτίλιο Ενισχύει τη θεραπευτική ενέργεια. Χρησιμοποιείται για να βοηθήσει την απομάκρυνση του πόνου. Ικανός λίθος να τραβήξει σαν αγωγός τις ενέργειες του σύμπαντος. Καλός λίθος για την περισυλλογή. Πολύ ισχυρός και συχνά φορεμένος για να προστατεύσει από τις αρνητικές δονήσεις.

Πολύ χρήσιμος στις μάγισσες.

Καπνίας. Ο καπνίας χαλαζίας είναι ένας λίθος που στηρίξει και σταθεροποιεί. Φέρνει ηρεμία και κεντράρισμα, διαλύει την κατάθλιψη, ενισχύει την πρακτικότητα, και αφαιρεί γενικά τις αρνητικές ενέργειες φέρνοντας την ευτυχία. Ο καπνίας χαλαζίας είναι επίσης ένας καλός λίθος τύχης. Μπορεί να βοηθήσει στο άνοιγμα της υποσυνείδητης φρόνησης. Είναι μια προστατευτική πέτρα, ιδιαίτερα για τη φυσική προστασία, την προστασία από την αρνητικότητα, και την ψυχική προστασία. Φυσικά, είναι χρήσιμος για τα νεφρά, την κοιλία, το πάγκρεας, τα αναπαραγωγικά όργανα, την έμμηνη δυσκολία, τα ζητήματα γονιμότητας. Ο καπνίας χαλαζίας συνδέεται με το Τσάκρα της Ρίζας. Ο σταθερός προστάτης. Είναι ακριβώς σαν τον διαυγή χαλαζία αλλά σκουρόχρωμος, λες κι έχει παγιδεύσει καπνό μέσα του.

Σερπεντίνης

Σερπεντίνης ή Οφίτης είναι ο πιο μετατρεπόμενος λίθος σε φυλακτό. Ενεργοποιείται ενάντια στο άγχος, είναι καλό για την αυτοσυγκέντρωση και το διαλογισμό. Ενεργοποιεί το κουνταλίνι. Ο σερπεντίνης είναι μια στοχαστική πέτρα. Θεραπευτικά αποβάλλει τις παρασιτικές προσβολές μέσα στο σώμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τις θολωμένες περιοχές των Τσάκρας, εργάζεται καλά με το κουνταλίνι και όλα τα Τσάκρας. Άριστη πέτρα για περισυλλογή.
Το χρώμα του είναι ανοικτό ως σκούρο πράσινο ως λευκό σχεδόν πράσινο χρώμα.

Σαν ταλισμανικός λίθος χρησιμοποιείται για να αυξήσει το κουνταλίνι και να ενισχύσει την ενόραση.

Ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων.

Σοδάλιθος

Ο Σοδάλιθος είναι ο λίθος της λογικής, της ορθολογιστικής ικανότητας και της αποδοτικότητας. Είναι χρήσιμος για την εργασία κατά ομάδες και υποκινεί τη σκέψη. Ο σοδάλιθος είναι καλό για την αποκατάσταση της διακοπής σχέσεων στην επικοινωνία, της αλήθειας. Μπορεί να βοηθήσει στην τελείωση επίμαχων θεμάτων ή άλλων διαφωνιών. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για την τιμιότητα στις συγκινήσεις. Αυξάνει τη νοημοσύνη, τη γνώση και την εκμάθηση, και μπορεί να ενώσει το λογικό με το πνευματικό. Φυσικά είναι ευεργετικός για τους αδένες, το πεπτικό σύστημα, ανακουφίζει την αϋπνία και τη μειωμένη ανεπάρκεια ασβεστίου. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμος για τη γρηγορότερη θεραπεία των κρυωμάτων του κεφαλιού. Συνδέεται με τα Τσάκρας του Λαιμού και του Μετώπου.

Σαν ταλισμανικός λίθος είναι ιδανικός για την επικοινωνία, για την στήριξη επιδερμικών συναισθημάτων, για την αποκάλυψη της αλήθεια.

Μπορεί ο Μαλαχίτης και ο Βρυώδης Αχάτης είναι δύο λίθοι που βοηθούν στην επανισορρόπηση του εγκέφαλου και του μυαλού αλλά η λειτουργία του Σοδάλιθου είναι ουσιαστικά διαφορετική. Είναι ιδιαίτερα πολύτιμος για εκείνους που βρίσκονται σε καταστάσεις διανοητικής σύγχυσης, ειδικά όταν εντείνονται αυτές οι θέσεις από συναισθηματική αναταραχή.

Αυτός ο σκούρος μπλε λίθος είναι ένας από ο πιο θεμελιώδης από τους μπλε λίθους και έχει μια φυσική συγγένεια με το Τσάκρα του Τρίτου Ματιού. Η λειτουργία του είναι να ηρεμήσει τις συγκινήσεις και το μυαλό και να βοηθήσει μια θέση μια λύση που μπορούν να προέλθουν από αυτό με αντικειμενικότητα και αμεροληψία. Αυτό επίσης σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει οποιαδήποτε αμφιβολία που μπορεί να έχομε για τη δυνατότητά μας στο να λάβομε μια απόφαση, δηλ., κάνει πράο την εσωτερική κριτική.

Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στη διάλυση των παλαιών διανοητικών, αντιδραστικών σχεδίων, βοηθώντας να συνειδητοποιήσομε ότι δεν είναι απαραίτητο να κάνομε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο που πάντα τα κάναμε. Ο Σοδάλιθος είναι πρόσθετα χρήσιμος για την αναθεώρηση μιας απόφασης και θεωρείται από μερικούς πως βοηθά να απεγκλωβίσει ανθρώπους από τις σπείρες των περίπλοκων τρόπων ζωής.

Εάν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια απόφαση, ο Σοδάλιθος είστε ένας άριστος λίθος για την περισυλλογή μας. Τον τοποθετούμε στο μέτωπό μας και συλλογιζόμαστε την κατάσταση στην οποία πρέπει να εργαστούμε. Ζητάμε την καθοδήγηση στη λήψη της απόφασης. Ο Σαδάλιθος δεν λαμπιρίζει. Η ενέργειά του είναι ήρεμη, ήσυχη, και βαθιά όπως τον ουρανό τα μεσάνυχτα.

Σαγελίτης

Συγχώρεση. Θεωρείται λίθος της αγάπης για τους νέους. Εμβάθυνση τη σύνδεση μυαλού και σώματος. Είναι ένας αδιαφανής πορφυρός μαγνητικός λίθος. Απελευθερώνει από όλα τα εμπόδια και φέρνει διανοητική και φυσική υγεία.

Μας βοηθά για να δούμε τις πεποιθήσεις που μπορούν να δημιουργήσουν το συναισθηματικό περιορισμό και τη φυσική δυσαναλογία. Για εκείνους που θέλουν να καταλάβουν και να απελευθερώσουν λίγο από την ουσία που ηχεί στο κεφάλι είναι μια ανεκτίμητη πέτρα.

Ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου, σχετίζεται με τον Φεβρουάριο και τον πλανήτη Δία. Είναι καθαρά κρόνιος λίθος. Λειτουργεί στο τσάκρα της βάσης και το καρδιακό.

Προσελκύει τις θεραπευτικές δυνάμεις. Είναι χρήσιμος ενάντια σε όλες τις ασθένειες, βοηθά το να συγχωρήσομε τον εαυτό μας και τους άλλους. Προωθεί την αυτοπεποίθηση. Αποβάλλει την εχθρότητα. Παρέχει ισχυρή διορατικότητα κατά τη διάρκεια της περισυλλογής. Εκπέμπει μια ανακουφιστική ενέργεια και είναι για τον πονοκέφαλο, το φυσικό πόνο, τη γενική θεραπεία.

Σαν ταλισμανικός λίθος βοηθά πάρα πολύ στην ενόραση, στην επαφή με το Φως.

Είναι ένας θαυμάσιος λίθος για να διδάξει τα παιδιά για να κρατήσει την αθωότητα και το άνοιγμα της παιδικής ηλικίας καθώς θα μεγαλώνουν στην ενηλικίωση ή για να διδάξει τους νέους και τους ενήλικες να ανακτήσουν την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη έχουν χάσει από τα ψυχολογικά εμπόδια που δημιουργήθηκαν. Ένας γονέας θα μπορούσε να τοποθετήσει ένα επίπεδο κομμάτι Σαγελίτη κάτω από το μαξιλάρι του παιδιού στον ύπνο του, ή να του δώσει ένα κομμάτι να το φέρει μαζί του, ή να το φορά ως καρφίτσα ή κρεμαστό κόσμημα.

Μερικές φορές ένα πολύ ευαίσθητο πρόσωπο που φυσικά αγαπά και δίνει απλά, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο κόσμος είναι τόσο γεμάτος από αρνητικότητα. Μια αίσθηση απόγνωσης μπορεί να οδηγήσει στην κατάθλιψη ή ακόμα και στις απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, ή σε ακραίες περιπτώσεις μια αίσθηση της απογοήτευσης θα μπορούσε να οδηγήσει στις αυτοκαταστροφικές τάσεις, όπως ένα θάνατο για να φύγει από έναν κόσμο που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Ο Σαγελίτης μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους λίθους για να βοηθήσει τέτοιους ευαίσθητους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τη ζωή.

Τοπάζι

Χαρά. Δημιουργικότητα. Νοερή απεικόνιση κατά τη διάρκεια αυτοσυγκέντρωσης και διαλογισμού.

Εξαφανίζει τη μελαγχολία όταν φοριέται ή φέρεται στο αριστερό χέρι. Ηρεμεί τις συγκινήσεις, προστατεύει από εξωτερικές πιέσεις. Αποκαθιστά τη φυσική ενέργεια και την ήρεμη συναισθηματική φύση. Προστατεύει από την αϋπνία και την κατάθλιψη, ανυψώνει τη διάθεση, αναζωογονεί, υποκινεί τις δημιουργικές διαδικασίες σκέψης, διευκολύνει το θάνατο.

Σαν ταλισμανικός λίθος είναι απόλυτα κατάλληλος ενάντια στα ξόρκια, τη μαγεία και τη βασκανία.

Θεραπεύει τη δειλία, διαλύει τους νυχτερινούς τρόμους, ηρεμεί το θυμό και την τρέλα, λαμπρύνει το πνεύμα.

Τουρμαλίνης

Ένα πέτρωμα με ποικιλία χρωμάτων.

Ο μπλε τουρμαλίνης συνδέεται με την ειρήνη, την συναισθηματική αγνότητα. Ο διαυγής τουρμαλίνης φέρνει επικοινωνία με τους αγγέλους. Ο μαύρος τουρμαλίνης προστατεύει από αρνητικές ενέργειες. Ο καφετί τουρμαλίνης ενθαρρύνει τη σταθερότητα. Ο πράσινος τουρμαλίνης φέρνει ευημερία, επιτυχία, τύχη. Ο κίτρινος τουρμαλίνης φέρνει ευφυΐα και πνευματική γνώση. Ο πορφυρός τουρμαλίνης βοηθά στον διαλογισμό. Ο ροζ τουρμαλίνης τονώνει τα συναισθηματικά θέματα.

Ο πολύχρωμος τουρμαλίνης είναι το καλύτερο θεραπευτικό για το καρδιακό Τσάκρα. Καθαρίζει το παλαιό χτίζοντας το νέο. Η πράσινη ακτίνα θεραπεύει τις συναισθηματικές πληγές που η καρδιά έχει αποθηκεύσει ενώ η ροζ εμπνέει την αγάπη για να εισρεύσει μέσα. Βοηθά στην αίσθηση του χιούμορ για εκείνους που αντιμετωπίζουν τη ζωή πάρα πολύ σοβαρά. Ισορροπεί τις προβολικές και δεκτικές (αρσενικές και θηλυκές) ενέργειες μέσα στο σώμα.
Όλα τα χρώματα: Βοηθούν στην ισορροπία του ενδοκρινού συστήματος. Ενισχύει τον ύπνο. Ενδυναμώνει, αναζωογονεί το σώμα και το μυαλό. Ενεργοποιεί και ενισχύει τις κρυστάλλινες ιδιότητες του σώματος και του μυαλού. Ευθυγραμμίζει τους λεπτούς οργανισμούς. Διαλύει το φόβο και τις αρνητικές καταστάσεις. Ισχυρή προστατευτική επιρροή. Συγκέντρωση, έμπνευση.

Σαν ταλισμανικός λίθος χρησιμοποιείται σε οικονομικά, θεραπευτικά, συναισθηματικά θέματα.

Τουρκουάζ

Συσχετίζεται με τον ουρανό φέρνοντας την ουράνια ενέργεια στη γη. Μπορεί να βοηθήσει στην προαγωγή της τιμιότητας. Προστατεύει ενάντια στη ρύπανση στο περιβάλλον και φέρνει αφθονία και πλούτο. Το τουρκουάζ μπορεί να βοηθήσει στην πρόοδο της θεραπείας και είναι γνωστό σαν η Κύρια Θεραπευτική Πέτρα.

Είναι ο μυστικός λίθος για το μήνα Δεκέμβριο. Είναι ο Εθνικός πολύτιμος λίθος για το Ιράν. Είναι ωφέλιμος για όσους γεννήθηκαν στο ζώδιο του Υδροχόου και ανήκει στον Ταύρο. Η μέρα του είναι η Κυριακή και λέγεται πως ο πλανήτης του η Αφροδίτη και στοιχείο του η Γη και ο Αέρας.

Βοηθά στην απόκρουση του κινδύνου και καθαρίζει την πορεία κάποιου από τις παγίδες. Προστατεύει ενάντια στο κακό. Λίθος της φιλίας. Εξισορροπεί και θεραπεύει. Μεγάλη δύναμη και ζωτικότητα.

Σαν ταλισμανικός λίθος χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές εργασίες.

Το τουρκουάζ θεωρείται πως αυξάνει τη Σοφία.

Για τους θεραπευτές συνιστάται να φορούν τουρκουάζ για να αυξήσουν τη δύναμή τους. Επιπλέον έχει συστηθεί για την θεραπευτική στις αναταραχές του στομάχου και των ματιών.

Ουνακίτης

Συνδυασμός ρόδινου αστρίου και πράσινου επίδοτου. Το ροζ στον ουνακίτη μιλά στο καρδιακό Τσάκρα για να ξυπνήσει την αγάπη, το πράσινο δανείζει τις θεραπευτικές ιδιότητές του σε κακώσεις, άλγη, πόνους, πληγές και ψυχολογική κόπωση. Στα συναισθηματικά ζητήματα είναι πιο ισχυρός από το Ροζ Χαλαζία.

Ο ουνακίτης έχει μια ισοπεδωτική επίδραση και βοηθά στην εξισορρόπηση των συναισθηματικών πτυχών.

Είναι ένας λίθος που ενθαρρύνει τις ικανότητες για οράματα, λειτουργεί μέσω του τσάκρα στο τρίτο μάτι και βοηθά να απεικονιστούν τα πράγματα που επιθυμούμε στη ζωή.

Είναι ένας υπέροχος λίθος που φέρνει ταυτόχρονα μαζί την αισιοδοξία, την πνευματική ανάπτυξη και την ισορροπία στην καθημερινότητα.

Σαν ταλισμανικός λίθος στοχεύει στην ολοκλήρωση των συναισθηματικών και υλικών στόχων.

Όστρακο

Μητέρα των μαργαριταριών. Πλανήτες Σελήνη και Ποσειδώνας.

Βρίσκεται κυρίως σε χρώματα μπεζ, λευκό, μαύρο Είναι κυρίως για προστασία.

Ιδανικός λίθος που φέρνει την απαλή θεραπευτική δύναμη στις πληγωμένες καρδιές. Ανακουφίζει και καταπραΰνει τα συναισθήματα. Χαλαρωτικός, καταπραϋντικός και κατευναστικός στα συναισθήματα. Διεγείρει την διαίσθηση μας, τη φαντασία, την ευαισθησία και την προσαρμοστικότητα. Βοηθά τα συναισθήματά μας να γίνουν πιο αρμονικά και ισορροπημένα, ηρεμεί και καταπραΰνει τα συναισθήματα του φόβου. Δίνει τη δυνατότητα στην πιο εύκολη έκφραση των συναισθημάτων αγάπης. Βοηθά με σαφήνεια στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και είναι χρήσιμος για την αντοχή, την οργάνωση και τη ζωή στο σπίτι.

Σαν ταλισμανικός λίθος είναι ιδανικός για καθολική προστασία από κάθε ζημιά, συναισθηματική ταλαιπωρία, φόβο, ασάφεια.

4